Δήλωση συμμετοχής σωματείων στο Πρόγραμμα Mini Basketball (U12) της ΕΟΚ για τη σεζόν 2023-24

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της την υλοποίηση προγράμματος Mini Basketball. Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

Με μεγάλη έμφαση στην ομαδική εργασία, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη διασκέδαση, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν οι νεαροί αθλητές-τριες.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο που βρίσκεται εντός της Ελληνικής επικράτειας να αποστείλει δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Mini Basketball (U12) της ΕΟΚ για τη σεζόν 2023-24. 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Να είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της ΓΓΑ και στην ηλεκτρονική  πλατφόρμα της ΕΟΚ.
  • Να έχει τουλάχιστον 100 εγγεγραμμένα μέλη-αθλητές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΟΚ κάτω των 18 ετών.
  • Το Κλειστό Γυμναστήριο που χρησιμοποιεί : α) εφόσον υπάρχουν καλάθια με βάση στο έδαφος, να υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης μεταφερόμενων αυξομειούμενου ύψους καλαθιών, β) εφόσον είναι τοποθετημένα κρεμαστά καλάθια να μπορεί να τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός για να χαμηλώνουν ή αν δεν μπορεί, να υπάρχει επαρκής χώρος αποθήκευσης μεταφερόμενων αυξομειούμενου ύψους καλαθιών.
  • Να έχει ώρες για δύο τμήματα U12 το ελάχιστο, στο Κλειστό Γυμναστήριο, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και από τουλάχιστον μία ώρα η κάθε μία.
  • Να έχει την πρόθεση να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του προγράμματος U12

Υποχρεώσεις σωματείου:

  • Να ορίσει έναν υπεύθυνο από το ΔΣ του σωματείου για το Πρόγραμμα καθώς και έναν προπονητή.
  • Να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας σε σχέση με αυτό το πρόγραμμα.
  • Να συμμετέχει στα Τουρνουά των U12 της Ένωσης που ανήκει με την προϋπόθεση ότι στα εντός έδρας παιχνίδια του θα φροντίσει να χρησιμοποιηθούν χαμηλά καλάθια είτε χαμηλώνοντας τις ήδη υπάρχουσες μεγάλες μπασκέτες είτε χρησιμοποιώντας τις μεταφερόμενες αυξομειούμενου ύψους.
  • Να έχουν όλοι οι προπονητές που ασχολούνται με το πρόγραμμα, πιστοποιητικό «ανανήπτη» από τον Ερυθρό Σταυρό ή το ΕΚΑΒ.

Σημείωση: Oι παραπάνω προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να επιτευχθούν και με κοινή αίτηση συνεργασίας σωματείων που δύναται να κάνουν χρήση του ίδιου γηπέδου (π.χ. όριο 100 εγγεγραμμένων μελών-αθλητών κτλ).

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να αποστείλουν την αίτηση τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο hspilia@basket.gr με καταληκτική ημερομηνία την 26η Μαΐου 2023, προσθέτοντας ως θέμα στο email «*Όνομα σωματείου* – Αίτηση συμμετοχής σωματείου στο πρόγραμμα U12 της ΕΟΚ»