ΚΕΔ/Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. – Απαντήσεις Ερωτηματολογίου (4ου τεστ) μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

1.Ο Α4 μαρκάρεται στενά για 4 δευτερόλεπτα από τον Β1. Ο Α4 χάνει την μπάλα από αδεξιότητα και την ξαναπιάνει αφού αυτή έχει αναπηδήσει στον αγωνιστικό χώρο. Τα 5 δευτερόλεπτα που έχει ο Α4 στη διάθεση του για να ντριπλάρει αρχίζουν να μετράνε από την αρχή.

ΝΑΙ                             ΟΧΙ

2. Ο Α3 έχει την μπάλα στα χέρια του για επαναφορά στο μπροστά γήπεδο. Ο Α5 βρίσκεται στον περιοριστικό χώρο για χρόνο μεγαλύτερο των τριών (3) δευτερολέπτων. Οι Διαιτητές χρεώνουν παράβαση τριών (3) δευτερολέπτων.

ΝΑΙ                               ΟΧΙ

3. Κατά την επαναφορά στο πίσω γήπεδο, τα οκτώ (8) δευτερόλεπτα αρχίζουν να μετράνε μαζί με το χρονόμετρο των 24” δευτερολέπτων σε όλες τις περιπτώσεις.

ΝΑΙ                                ΟΧΙ

4. Η μπάλα μετά από προσπάθεια για καλαθιά του Α6 βρίσκεται μέσα στο καλάθι όταν ο Α4 έρχεται σε επαφή με την στεφάνη. Οι Διαιτητές σφυρίζουν παράβαση και ακυρώνουν το καλάθι.

ΝΑΙ                                 ΟΧΙ

5. Κατά την διάρκεια των ελευθέρων βολών η μπάλα ζωντανεύει όταν ο Διαιτητής εισέρχεται στον περιοριστικό χώρο των ελευθέρων βολών.

ΝΑΙ                                  ΟΧΙ

6. Το διάλλειμα αγώνα τελειώνει όταν ο Διαιτητής ρίχνει την μπάλα προς τα πάνω κατά την διαδικασία της  αρχικής αναπήδησης.

ΝΑΙ                                      ΟΧΙ

7. Η έναρξη της περιόδου γίνεται όταν παίκτης που συμμετέχει στην αρχική αναπήδηση αγγίζει νόμιμα την μπάλα.

ΝΑΙ                                     ΟΧΙ

8. Η μπάλα μετά από σουτ του Α2 βρίσκεται στον αέρα όταν ακούγεται η κόρνα της λήξης της περιόδου. Αμέσως μετά ο Α1 κάνει απλό φάουλ στον Β3. Το φάουλ θα ακυρωθεί γιατί έχει συμβεί σε διάλλειμα αγώνα.

ΝΑΙ                                       ΟΧΙ

9. Ο Α1 επαναφέρει την μπάλα από εκτός ορίων  προς τον Α2. Η μπάλα βρίσκεται στον αέρα. Η ομάδα Α έχει την κατοχή της μπάλας.

ΝΑΙ                                         ΟΧΙ

10. Ο Α9 βρίσκεται στον περιοριστικό χώρο για 2 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά πατάει με το ένα πόδι του έξω από τον περιοριστικό χώρο σηκώνει το δεύτερο πόδι και ξαναπατάει μέσα, όπου και παραμένει για 2 ακόμα δευτερόλεπτα. Οι Διαιτητές δίνουν παράβαση τριών (3) δευτερολέπτων.

ΝΑΙ                                          ΟΧΙ

11.Ο Α3 αντικαθιστά τον Α8. Την ίδια στιγμή και πριν το χρονόμετρο τρέξει ο Α5 κάνει το πέμπτο του φάουλ. Ο Α8 μπορεί να αντικαταστήσει τον Α5.

ΝΑΙ                                           ΟΧΙ

12. Ο Προπονητής Α ζητάει από τον σημειωτή την αλλαγή του Α4 με τον Α8. Αυτή είναι η σωστή διαδικασία.

ΝΑΙ                                            ΟΧΙ

13.Ο Α3 τραυματίζεται και ο αγώνας διακόπτεται. Ο προπονητής Β ζητάει time – out. Κατά την διάρκεια του time – out ο Α3 αναρρώνει πλήρως. Μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται;

ΝΑΙ                                            ΟΧΙ

14. Κατά την διάρκεια time – out ο Α9 αναφέρει  στον σημειωτή την συμμετοχή του στο παιχνίδι. Ο Α9 γίνεται παίκτης πεντάδας όταν θα λήξει το time – out.

ΝΑΙ                               ΟΧΙ

15. Κατά την αρχική αναπήδηση ο Α1 κάνει παράβαση και η ομάδα Β δικαιούται κατοχή εκτός ορίων. Κατά την επαναφορά από τον Β4 προς τον Β2 ο Α3 κτυπάει την μπάλα και αυτή καταλήγει στα χέρια του Α7. Το βελάκι της εναλλασσόμενης κατοχής  δείχνει για την ομάδα Β.

ΝΑΙ                                 ΟΧΙ