1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2018, Διαιτητών Μελών Συνδέσμων ευθύνης Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στην Κατερίνη και στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το έτος 2018, Διαιτητών των τριών Συνδέσμων ευθύνης Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. , Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Κατερίνη), Νομού Ημαθίας (έδρα Βέροια) & Νομού Κιλκίς (έδρα Αξιούπολη).

Σε μία εξαιρετική,  ζεστή ατμόσφαιρα, ο φιλόξενος, δραστήριος Πρόεδρος του Συνδέσμου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ταρενίδης Κωνσταντίνος άνοιξε την εκδήλωση χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους, στην συνέχεια αναφέρθηκε στα 35 χρόνια που συμπληρώνονται από την ίδρυση του Συνδέσμου και ονομαστικά στα Ιδρυτικά Μέλη αυτού. Έκανε απονομή αναμνηστικής εικόνας της Αγίας Αικατερίνης στους Προέδρους των Συνδέσμων Ημαθίας και Κιλκίς και συγχάρηκε το μέλος του Συνδέσμου και επί χρόνια Πρόεδρο του κ. Τανατζή για την πρόσφατη επιτυχία του να «ονομαστεί» Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας. 

Στο σεμινάριο που υποστηρίζονταν με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων, ο Εθνικός Καθηγητής Διαιτησίας κ. Τανατζής Γιώργος, ανέλυσε στους συμμετέχοντες Διαιτητές – Μέλη των Συνδέσμων,  το αντιαθλητικό, τα βήματα, ειδικές καταστάσεις και πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. 

Οι Διαιτητές  είχαν την δυνατότητα να συνδυάσουν τον προφορικό λόγο με την εικόνα και να δημιουργήσουν έτσι τις καταλληλότερες συνθήκες για κατανόηση και προβολή των  πληροφοριών.

Αργότερα χωρίστηκαν σε ομάδες των πέντε και έγινε εκτενής συζήτηση των φάσεων που παρακολουθούσαν των απόψεων τους, αν ήταν σωστό ή λάθος, τι έβλεπαν, αν είχε αντιμετωπιστεί σωστά η συγκεκριμένη φάση και αν όχι πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα.  

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τεστ μηχανικής.

Με την λήξη των εργασιών του Σεμιναρίου ο Σ.Δ.Κ.Κ.Μ. , έκοψε την πίτα του παρουσία των συμμετεχόντων διαιτητών όλων των Συνδέσμων ευθύνης ΕΚΑΣΚΕΜ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν οι κ.κ.:  ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Παπαγιαννούλης Αντώνης, ο Ειδικός Γραμματέας  της Ο.Δ.Κ.Ε. Ελευθεριάδης Παντελής και ο πρόεδρος της ΚΕΔ/Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. Καλότσης Αθανάσιος.